13 martie 2023

Un Gyros la momentul potrivit

 

Știi ce? Azi nu am chef să mergem direct acasă. Hai să mergem unde vrei tu, dar să facem altceva!

Așa mi-a zis copilul, când l-am luat de la after zilele trecute.

Și pentru că de obicei viața noastră se desfășoară într-un ritm alert, având tot timpul ceva de făcut și fiind mereu sub presiunea timpului, am decis împreună că ce își dorea îngerașul meu era perfect legitim și aveam tot dreptul să transformăm această dorință în realitate.

Astfel, am ajuns să mâncăm Gyros, cu sos autentic grecesc și neapărat cu mai multă salată, fetița mea fiind probabil cel mai mare fan al salatei.  

Și pentru că suntem cele mai bune prietene (sau cum spune ea: pentru mine ești, mami, mult mai mult decât o prietenă, ești MAMA MEA), am început să povestim tot felul de lucruri care ni s-au întâmplat peste zi. Cu lux de amănunte am aflat întâmplări și de la școală, și din autocarul care ducea copiii spre after, și despre ce planuri mai are cu prietenele ei. Ea povestea entuziasmată, râdeam și savuram Gyrosul și timpul petrecut împreună, fără presiunea verificării temelor (deși era zi de școală a doua zi).

A fost grozav!

Când am ajuns acasă, ziua a continuat cu mai multă calmitate de ambele părți. Am verificat temele, am vorbit, am făcut lucrurile pe care de obicei le făceam contra timp dar cu mult mai multă răbdare și înțelegere din ambele părți.

Ce am învățat din această ieșire?
- Că e minunat ca din când în când, să fii deschis, ca părinte, în fața propunerilor copilului tău.

- Că o evadare alături de copilul tău nu îți dă lumea peste cap.

- Că un timp de calitate petrecut împreună cu el, dar sută la sută prezent, poate atârna mai greu decât ore de prelegeri...

- Am învățat că iubirea se măsoară în timp și în atenție

....și că un Gyros cu extra salată chiar ține de foame! 😊

              Urmărește-ne 

contact@lion-training.ro

București